Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Poddar

Lyssna på framtidsspanare inom primärvård i podden Framtiden är nu som är en del av Nationella primärvårdskonferensen.

Magdalena Ståhle och Annika Lundmark, psykologer och chefer i Region Kalmar om att stärka primärvårdens arbete med psykisk hälsa för barn, unga och vuxna. 

Sara Lagerholm och Lina Renström, ST-läkare på två hälsocentraler i Sandviken har gemensamt bildat Sandvikens utbildningscentral. De berättar om hur den fungerar i podden och på primärvårdskonferensen.

Anke Samulowitz och Kristin Eliasson, regionutvecklare på Kunskapscentrum för jämlik vård i Västra Götalandsregionen berättar om smärtkuben - ett verktyg för reflektion för att patienter ska få jämlik vård som mer utgår från individuella behov och mindre från våra förutfattade meningar om kvinnor och män.

Therese Silvander Ahlrik, verksamhetschef och Elin Enarsson, sjuksköterska och rehabkoordinator på Högsby Hälsocentral berättar om hur de genom systematiskt förbättringsarbete minskat sjukskrivningarna med cirka 40 %. Hör dem även på primärvårdskonferensen i Göteborg.

Elin Klingvall, Karin Rasper och Anna Skoglund på Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Västra Götalandsregionen pratar om SRHR: sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och vad det har med primärvård att göra.

Följ med cellprovsbussen ut på torget och hör Malin Askhamre och Karolina Chronholm berätta om filmer som producerats för att få fler att ta regelbundna cellprov. Tio filmer och sajten cellprov.se finns på sju olika språk och kan användas i hela landet. Projektet har genomförts av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, Västra Götalandsregionen.

Primärvårdscheferna Henrietta Arwin, specialist i allmänmedicin och Ulrika Holmqvist, sjukgymnast, berättar om hur Närhälsan arbetar aktivt med att rekrytera och behålla fler läkare.


Senast uppdaterad: 2019-06-07 15:08