Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Keynote speakers

Douglas K Eby och Terry Simpson

Douglas K. Eby - MD, MPH, CPE, vice president of Medical Services Southcentral Foundation’s Nuka System of Care, Alaska

Dr. Terry Simpson, MD, member on the board of the Alaska Native Regional Medical Center, and South Central Foundation

Douglas K. Eby (t. v.) är chefsläkare som under tjugo år arbetat med att bygga ett innovativt och integrerat hälsosystem i Alaska som starkt förbättrat hälsan hos befolkningen. Southcentral Foundation's Nuka System of Care bedriver vård för 65 000 Alaskabor, som också äger sitt eget vårdsystem. Southcentral Foundation's Nuka System of Care tog över sjukvården från statlig kontroll på 1980-talet och har haft stor framgång i form av förbättrade hälsotal med en mer kostnadseffektiv sjukvård.

Dr Terry Simpson (t. h.) är kirurg och började sin karriär hos Indian Health Service. Han äger en privat praktik samtidigt som han arbetar som chef för en kärlkirurgisk avdelning och som klinisk biträdande professor. Dr Simpson har författat sex böcker och ett antal vetenskapliga artiklar. Han är också en tidigare ordförande i Cook Inlet Region, Inc. styrelse

Douglas och Terry kommer i sin föreläsning berätta om Nukas system, som bygger på starka och långsiktiga relationer mellan vårdgivare och vårdtagare. Relationer som gör att vårdgivaren bättre förstår patientens livssituation och lättare förstår symtom, kan svara på frågor, se risker och fördelar - jobba tillsammans för att göra bra hälsoval. Hela samhället finns med i hälsoarbetet som innefattar förebyggande hälsovård i vidare bemärkelse än att vara fri från sjukdom. 

Föreläsningen hålls på engelska.

Zayna Khayat

Ph.D, Future Strategist, SE Health, Toronto, Canada

Ett stort paradigmskifte sker just nu inom vård- och hälsobranschen allt eftersom eran av digitalisering, demokratisering och valfrihet förändrar hela världen. Våra vårdsystem som designades för 150 år sedan är tröga i sin anpassning till dessa övergripande förändringar.

Zayna kommer i sitt föredrag  utveckla hur patientbehov driver fram verksamhetsmodeller och digitala verktyg för framtiden, vilka steg och visioner som behövs för att utveckla framtidens hälso- och sjukvård och vad vi kan göra redan nu för att gasa på vägen till denna framtid. Vi kommer att få exempel från andra länder, bland annat Nederländerna, Australien och Kanada.

Föreläsningen hålls på engelska.

Senast uppdaterad: 2019-07-25 13:37